ΠΑΓΚΟΙ CORIAN

CORIAN DUPONT MADE IN U.S.A.

Το Corian® είναι ένα πολύπλευρο διακοσμητικό υλικό, που έχει πολλαπλές εφαρμογές και χρήσεις  μέσα και έξω από το σπίτι:  από τις απλές επιφάνειες εργασίας στην κουζίνα και το μπάνιο, έως τους τομείς του επίπλου και του φωτισμού.  Λόγω της έντονης αντιμικροβιακής του δράσης, το Corian® θεωρείται  το απόλυτο υλικό, ως υγιεινή επιφάνεια, σε πλήθος εφαρμογών στα νοσοκομεία και τα εργαστήρια, καθώς επίσης στα ξενοδοχεία, στα ζαχαροπλαστεία και στα εστιατόρια, στα δημόσια μπάνια και στους χώρους υποδοχής.

Το Corian® είναι το πρωτοποριακό εκείνο υλικό με την σκληρή επιφάνεια, που δημιουργήθηκε από την DuPont  35 χρόνια πριν.  Ειδικά σχεδιασμένο για τους καταναλωτές, οι οποίοι επιθυμούν να βρουν σε ένα υλικό την αισθητική και την αντοχή για εφαρμογές στα σπίτια τους, ενώ ταυτόχρονα το Corian® δίνει εξαιρετικές λύσεις στους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, για εφαρμογές σε επαγγελματικούς και δημόσιους χώρους. Το Corian®  συνδυάζει υψηλής ποιότητας προδιαγραφές, ελαστικότητα, έξυπνες ημιδιαφάνειες, εμπνευσμένα χρώματα και επιφάνειες με σκληρή υφή και ανθεκτικές βαφές, ικανές να παραμείνουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ CORIAN
To Corian αποτελείται από 75% φυσικά ορυκτά υλικά με κύρια παρουσία τον υδρίτη του αλουμινίου, που προέρχεται από τον βοξίτη και 25% ακρυλικές ρητίνες.
Προσοχή: Σε αντίθεση με άλλα υλικά τα οποία έχουν πολυεστερική σύσταση το Corian περιέχει ακρυλικές ρητίνες με αποτέλεσμα τις υψηλών προδιαγραφών ιδιότητες του.Τα πολυεστερικά υλικά είναι ευπαθέστατα στην θερμότητα (καίγονται εύκολα αναφύοντας έντονες τοξικές οσμές ), ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται από την UV ακτινοβολία και το χρώμα τους αλλοιώνεται μέσα στον χρόνο. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο θερμοσχηματισμός των επιφανειών αυτών.

ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ CORIAN ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
Πρόσφατες μελέτες σε διάφορα ερευνητικά κέντρα απέδειξαν πως το Corian όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία μας, αλλά ταυτόχρονα εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών, όπως τα βακτήρια και οι μύκητες. Στα πειράματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν καλλιέργειες μικροβίων όπως stafilococcus aureus,escheria colli, pseudomonas κ.α. Οι μελέτες αναφέρουν πως μετά από 72 ώρες υπήρξε δραματική μείωση της ανάπτυξης των μικροβίων αυτών, σε ποσοστό 99,9%!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ CORIAN ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;
Το Corian είναι εξαιρετικά φιλικό στο περιβάλλον, αφενός μεν γιατί δεν περιέχει τοξικές ουσίες, αφετέρου γιατί ανακυκλώνεται. Η εφαρμογή του Corian περιορίζει την χρήση άλλων υλικών όπως του ξύλου και των μαρμάρων διαφυλάσσοντας τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ CORIAN�ΑΚΡΙΒΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΡΜΑΡΟ Ή ΓΡΑΝΙΤΗ;
Το Corian δεν είναι πιο ακριβό σε σχέση με το μάρμαρο ή τον γρανίτη. Εάν συγκριθούν δύο προσφορές επί ομοίων διαστάσεων σχεδιαστικών προτάσεων, διαπιστώνεται πως οι διαφορές οι οποίες προκύπτουν είναι μηδενικές ή ελάχιστες. Με γνώμονα δε τα πλεονεκτήματα τα οποία προσφέρει η επιφάνεια Corian και η ελάχιστη διαφορά τιμής το καθιστά ικανό να παραμείνει η πρώτη επιλογή του κοινού.
Παράδειγμα: Σε ένα πάγκο εργασίας κατασκευασμένο από μάρμαρο ή γρανίτη, πέφτει ένα μεταλλικό αντικείμενο (λ.χ. μαγειρικό σκεύος, σφυρί κλπ) και τραυματίζεται το σόκορο του πάγκου εργασίας.
Αποτέλεσμα: To τραυματισμένο κομμάτι δεν επισκευάζεται, ενώ απαιτείται η αντικατάσταση του πάγκου. Σε μία επιφάνεια Corian αν καταφέρουμε να την τραυματίσουμε τόσο που να σπάσει κομμάτι, η επιφάνεια μπορεί να επανέλθει στην προγενέστερη άρτια κατάσταση, κόβοντας την φθαρμένη περιοχή και τοποθετώντας νέο τμήμα. Υπενθυμίζουμε πως το Corian δεν παρουσιάζει αρμούς και ενώσεις άρα και το συγκολλημένο κομμάτι θα είναι σε συνέχεια με την υπόλοιπη επιφάνεια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ CORIAN
Το Corian είναι ένα υλικό το οποίο επεξεργάζονται κυρίως οι ξυλουργοί. Για την επεξεργασία του απαιτείται η παρουσία και όλος εκείνος ο τεχνολογικός εξοπλισμός ενός ξυλουργείου.

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ EΓΓΥΗΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ CORIAN
Η DuPont δίνει εγγύηση 10 ετών για προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις κατοικίες εφόσον έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί από εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Η εγγύηση είναι μεταβιβάσιμη ακόμα και όταν το σπίτι πωληθεί. Επιπλέον, η DuPont έχει εξουσιοδοτημένα συνεργεία ανά τον κόσμο για να χειρίζονται περιπτώσεις που υπάρχουν αξιώσεις εγγύησης στην περίπτωση που παρουσιαστούν αμφισβητήσεις.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ CORIAN

 • ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ
 • ΠΑΤΩΜΑΤΑ
 • ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
 • ΠΑΓΚΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
 • ΠΑΓΚΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΠΑΝΙΟΥ
 • ΤΡΑΠΕΖΕΣ
 • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
 • ΠΛΟΙΑ
 • ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
 • ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
 • ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
 • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΣΧΟΛΕΙΑ
 • ΧΗΜΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
 • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
 • ΧΩΡΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ CORIAN
To Corian συντηρείται με την καθημερινή καθαριότητα και με τα συνήθη καθαριστικά οικιακής χρήση.
Ο καλύτερος συνδυασμός είναι το προϊόν CC CLEANER της DuPont ή το GIF (προϊόν της ελεύθερης αγοράς) σε συνδυασμό με το SCOTCH BRITE (πράσινη πλευρά του σφουγγαριού) και με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Τυχαίες επιφανειακές εκδορές που μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στον χρόνο επισκευάζονται με την χρήση του SCOTCH BRITE (πράσινη πλευρά του σφουγγαριού) και πιο επίμονες κυκλικές κινήσεις. Αν η εκδορά είναι πιο βαθιά προτείνεται η χρήση λειαντικού 500 grads.

Kαθαριότητα νεροχύτου
Εάν διαπιστωθεί η ύπαρξη επίμονων λεκέδων στον νεροχύτη, οι οποίοι μπορούν να προκληθούν από άλατα του νερού ή άλλες ουσίες, τότε ακολουθούμε την ακόλουθη διαδικασία. Γεμίζουμε τον νεροχύτη με ελαφρώς ζεστό νερό και προσθέτουμε μισό ποτήρι του νερού χλωρίνη. Το αφήνουμε να δράσει επί 8 ώρες. Αφαιρούμε το νερό και με το SCOTCH BRITE καθαρίζουμε τα τοιχώματα του νεροχύτου και τον πυθμένα.

Powered by IOS Gallery, a free gallery component for Elxis CMS.
Copyright © 2008-2024 Is Open Source. All rights reserved.